Jongeren voelen zich vaak erg betrokken bij de klimaatverandering. En dat is logisch, het is tenslotte hun toekomst. Wij willen ze graag een kijkje in hun energie toekomst geven door ze kennis te laten maken met waterstof en hoe het kan bijdragen aan een duurzame wereld.
Waterstof Experience gastlessen en workshops
Om jongeren kennis te laten maken met waterstof en de mogelijkheden dat waterstof kan bieden in de energietransitie, hebben we samen met docenten uit het primair en voortgezet onderwijs een aantal Waterstof Experience gastlessen ontwikkeld die speciaal gericht zijn op jongeren.
En uiteraard volgens de Corona richtlijnen van het RIVM.
‘ervaren’ en ‘doen’
Net als bij onze ‘reguliere’ Waterstof Experience, draait het hierbij vooral interactie en waterstof ‘ervaren’ en ‘doen’. Alleen dan gericht op het niveau en interessegebied van de jongeren. En dit doen we voor PO groep 7/8, VO onderbouw, VO bovenbouw, ROC en HBO.
Wat gaan we doen
We stemmen de gastlessen altijd af op het niveau en leerbehoefte van de jongeren. Onderwerpen die tijdens de gastles aan orde kunnen komen:
- Wat is waterstof
- Hoe maak je waterstof
- Hoe sla je waterstof op en transporteer je het
- Hoe veilig is waterstof
- Wat kan je ermee, nu en in de toekomst
- De Waterstof Kennis Quiz
En natuurlijk kunnen de jongeren ook zelf aan de slag met waterstof maken, een eitje bakken op waterstof en een stukje steppen op onze waterstof step. Dus genoeg te leren èn te doen.
“Frank heeft een onnavolgbare indruk achtergelaten op de leerlingen van groep 7 en 8. Het was een hele mooie dag. Veel reacties, ook van de ouders”
“Een mooi en compleet overzicht van wat waterstof te bieden heeft. Mooi dat het verhaal was aangepast op het niveau voor HAVO 4, VWO 4 en VWO 5. Met Corona hadden ze bovendien de proef met het Toestel van Hofmann gemist, en dat is nu mooi ingehaald.”
Reacties van eerdere scholen
Vervolgopdrachten
Bovendien kunnen we docenten helpen met input voor vervolgopdrachten, zoals het maken van een verslag of werkstuk. Ook kunnen we praktijklessen begeleiden en hebben we allerlei waterstof practicum spullen die hierbij gebruikt kunnen worden, zoals zonnepanelen, windmolentjes en uiteraard waterstof cellen. Er is van alles mogelijk: van het zelf maken van waterstof en knalgas, tot het bouwen van een eigen waterstof wagentje of zelfs een eigen waterstof step.
Meer weten
Ook geïnteresseerd in een Waterstof Experience® gastles voor jouw school? Neem dan contact met ons op. Dan vertellen we je graag over alle mogelijkheden.