In de energietransitie gaat waterstof een belangrijke rol spelen. Niet alleen in de industrie, maar zeker ook voor de opslag van energie en het verduurzamen van transport en gebouwde omgeving. Maar voor veel mensen is waterstof nog een abstract en onbekend iets.
Waterstof… wat is het eigenlijk? Hoe maak je het? Welke rol kan waterstof gaan spelen waterstof in de energietransitie thuis en op het werk? En vooral ook wat betekent waterstof voor de (internationale) mobiliteit en transportsector. In de film ‘Nederland Waterstofland’ komt het allemaal aan bod.
Roadtrip
Met een waterstofauto maakt presentatrice Kelly ter Horst samen met waterstof expert Frank Mietes van ‘Alles over Waterstof’ een roadtrip door Nederland Waterstofland. In 25 minuten geeft de film een inkijkje bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de verdere uitrol van waterstof in Nederland en daarbuiten. Zo gaan ze met hun Hyundai Nexo op bezoek bij Gasunie en de gasopslag in Zuidwending, het zonnepark van Sinnewetterstof, DAF Trucks, het KIWA waterstofhuis, een schip van CBM.tech, ABC motoren, het HAN waterstoflab en vele andere locaties. Daarnaast geeft de film een inkijkje in de internationale rol die Nederland wil gaan spelen op het gebied van grootschalige productie en distributie van waterstof.
Voor iedereen
Om waterstof meer bekendheid te geven en om de film voor iedereen bereikbaar te maken, is ervoor gekozen om de film breed beschikbaar te stellen via het Youtube kanaal van Alles over Waterstof. Zo kan de film ook door scholen gebruikt worden voor bijvoorbeeld lessen over duurzaamheid in het algemeen of waterstof in het bijzonder. Vanuit de stichting ‘Waterstof in de Klas’ zal ook extra lesmateriaal beschikbaar komen.
Unieke samenwerking
De film is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking met Deadline Producties en is gemaakt onder regie en productie van Hugo Fretz.
Met dank aan Gasunie, Sinnewetterstof, Kiwa, CMB.tech, Alliander, DAF trucks, IPKW, HAN-waterstoflab, en vele anderen!
Gratis te zien
De film is hieronder gratis te zien en is ook te bekijken via het Youtube kanaal van Alles over Waterstof: youtube.com/@allesoverwaterstof